Comencen els actes previs de la Fira del Vi de Falset

Tot i que la majoria d’actes es concentraran durant el llarg cap de setmana de l’1 de maig, hi ha activitats que ja comencen a desenvolupar-se
26/04/2017

Amb una jornada sobre les noves quotes que recauen sobre el sector del vi, que tindrà lloc aquest dimecres, comencen els actes previs de la Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant). Tot i que el gruix dels actes es concentraran entre el dissabte 29 d’abril i el dilluns 1 de maig, hi ha activitats anteriors al cap de setmana a Falset i arreu de la comarca.

La primera de les activitats prèvies és una jornada tècnica que es du a terme avui dimecres al matí sobre les “noves quotes que recauen sobre el vi (OIVE, REOVI, INFOVI i AICA)”, organitzada per l’assessoria Rius & Rius i adreçada als responsables tècnics i administratius dels cellers. Els principals actes previs, però, ja tindran lloc el divendres: el tradicional Tast de Blancs al castell de Falset (19 hores), el tast Organic Soirée (17.30 h) i el Tast de carinyenes de Porrera (20 h), i la 11a Nit de les Garnatxes del celler de Capçanes (23 h).

De fet, les activitats arreu de la comarca i en paral·lel a la Fira de Falset s’han consolidat al llarg dels darrers anys. En paraules de l’alcalde de Falset, Jaume Domènech, “la Fira del Vi de Falset s’ha convertit en la Festa Major de la comarca del Priorat, en un aparador de vins i cultura a Falset i a molts altres pobles”. Així, a banda dels actes a Falset, s’organitzen tastos a Bellmunt (Tast de les Mines i Nit de les Mines), Porrera (Organic Soirée i Tast de carinyenes), Capçanes (Nit de les garntaxes), Gratallops (Tast amb dones, Vi-night i Tast amb llops),  Masroig (Trobada de food trucks), Torroja (Tast de Cal Compte) i Poboleda (Vidart Priorat).

Pel que fa al programa previst a Falset, finalment seran setanta els cellers que participaran en el certamen firal el cap de setmana. La inauguració de la Fira tindrà lloc el dissabte 29 d’abril a les 12 hores, amb la presència del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i amb un acte d’homenatge a algunes de les persones i institucions que han estat clau en el salt endavant vitivinícola que ha fet la comarca del Priorat al llarg dels darrers 25 anys.

Pel que fa als cellers ja inscrits, es manté la proporció de l’any passat i vora un 55% pertanyen a la DOQ Priorat i un 45% a la DO Montsant. D’aquesta setantena de  cellers, són 62 els que tindran stand a Falset, mentre que la resta participaran en els tastos adreçats a professionals i “wine lovers” que s’han programat al llarg del certamen. 

La Fira tindrà aquest any tres dies de durada: del dissabte 29 d’abril fins al dilluns 1 de maig del 2017. Així doncs, el certamen es prolongarà un dia més del que és habitual arran de la circumstància que el dilluns és un dia festiu (l’1 de maig), tot potenciant els actes professionals i especialitzats.

El programa complet de la Fira es pot consultar a ww.firadelvi.org. Seran tres dies de cellers i tastos als carrers de Falset, en horari ininterromput de 11 a 21 hores (dissabte i diumenge) i de 11 a 14 hores (dilluns). La Fira del Vi de Falset es tornarà a caracteritzar enguany per habilitar un seguit d’espais que acolliran tastos i activitats paral·leles adreçats als amants del vi i per una clara aposta per actes pensats exclusivament per a un públic professional.

Other news