Jornada sobre seguretat i innocuïtat alimentària

Data
08/04/2019
Hora

08:45

Localització
Vitec
Falset
Preu
Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Altres

Jornada sobre seguretat i innocuïtat alimentària

La Comissió Organitzadora de l’edició 2019 de la Fira del Vi de Falset, amb el suport tècnic del VITEC i el claustre de professors de l’Escola d’Enologia “Jaume Ciurana” han programat, amb el suport de la Consultoria Vitivinícola Rius i Rius Assessors una Jornada teòrico‐pràctica de Transferència de Coneixement especialment adreçada a la Seguretat i Innocuïtat Alimentària en Cellers. Aquesta Jornada, dissenyada cara als alumnes i ex‐alumnes de l’Escola d’Enologia “Jaume Ciurana”, es farà extensiva als enòlegs i cellerers de tots els operadors del sector inscrits a la DOQ Priorat i a la DO Montsant que puguin tenir interès en posar al dia i/o contrastar els seus coneixements sobre la matèria. 

OBJECTIUS 

El temari està pensat per a proporcionar una introducció als conceptes bàsics de la seguretat i innocuïtat alimentària en petit cellers i la implantació dels Protocols (Sistema d’) Anàlisis de Perills i Punts de Control Crític – APPCC. 

PROGRAMA 08/04/2019 

Part teòrica a desenvolupar a les instal∙lacions de VITEC
08:45/09:00 ‐ Recepció assistents.
09:00/10:30 ‐ Seguretat Alimentària. Justificació, aspectes tècnics i legals. ‐ Anàlisis de Perills en la Indústria Vinícola 10:30/10:50 ‐ Descans. 
10:50/12:20 ‐ Metodologia per al desenvolupament d’un programa d’APPCC ‐ Prerrequisits. 

Part pràctica a desenvolupar en el celler de l’Escola d’Enologia “Jaume Ciurana” 12:30/14:00 ‐ Recorregut pel celler i acomodació dels aspectes tractats sobre les instal∙lacions. 

Reunió participativa amb als alumnes assistents a la Jornada. 

CURS IMPARTIT PEL DR RAMON VIADER i GUIXÀ, Farmacèutic, Enòleg, Màster en Total Quality Management, Consultor de nombroses empreses vitivinícola a tot l’Estat, Professor de la Facultat d’Enologia de la URV, Membre de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA), autor de diversos llibres i treballs científics. Té diverses patents en relació al temari. 

METODOLOGIA 

El programa es desenvoluparà amb una metodologia orientada ala pràctica, alternant l’exposició conceptual del professor amb la resolució de casos pràctics, simulacions i dinàmica de grup per tal d’assegurar l’assoliment dels coneixements. 

 

Organitza: Fira del Vi i Vitec.
Patrocina: Rius & Rius